Yaşam

Anadolu Efes, “Sürdürülebilir Tarım ve Etkileyici Girişimcilik” eğitim programıyla gençleri tarımla tanıştırmayı hedefliyor

55 yıllık geçmişiyle kendisini bir bira şirketinin ötesinde bir tarım şirketi olarak gören Anadolu Efes, sürdürülebilir tarım odaklı Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini sürdürüyor ve özellikle Türkiye’nin ilgisini çekme hedefiyle “Sürdürülebilir Tarım ve Etki Girişimciliği” programını başlatıyor. Gençler tarıma. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle hayata geçirilen ücretsiz ve çevrimiçi eğitim programı, üniversite öğrencilerine ve Anadolu Efes’in paydaş çiftçi ailelerine sürdürülebilir tarım konusunda bilgi, farkındalık ve yetkinlik kazandırmayı amaçlıyor.

Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilirliği ana şirket stratejisinin merkezine yerleştiren Anadolu Efes, mevcut ve gelecek nesillerin refahını garanti altına almak amacıyla Sürdürülebilirlik Akademisi’ni kurdu. Sürdürülebilir Tarım ve Etkileyici Girişimcilik eğitim programını uyguluyoruz. Şirket, bu eğitimlerle gençlere doğayla uyumlu gıda üretimine sürdürülebilir bir yaklaşım kazandırmayı ve gıda krizine karşı sürdürülebilir tarım yoluyla yenilikçi fikirler geliştirmeyi hedefliyor. Akademisyenler ve uzman eğitmenler tarafından özellikle üniversite öğrencilerine ve Anadolu Efes’in paydaş çiftçi ailelerine yönelik düzenlenen ücretsiz çevrimiçi program, katılımcılara sürdürülebilir tarım konusunda bilgi, farkındalık ve yetkinlik kazandırmayı amaçlıyor.

Eğitim ve tarım olmak üzere iki önemli konuyu bir araya getiren bir projeye imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Dr. Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Onur Altürk 40 yılı aşkın süredir çiftçilerimizle kol kola çalışarak tarım alanında yaklaşık 10 bin kişiye gelir kaynağı sağlıyoruz. Çiftçilerimizi desteklemek ve maltlık arpa üretiminin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla onlara teknoloji ve eğitimin yanı sıra maddi destek de sağlıyoruz. Çiftçilerimizin mazot gibi ihtiyaçlarına yönelik her yıl çiftçilerimize Teşvik Paketleri sunuyoruz. Çiftçilerimize sertifikalı tohum dağıtım desteği de sağlıyoruz. “Bu noktada tarım ekonomisine katkımız 1 milyar TL’ye ulaştı” dedi.

Tarımın sürekliliğinin dünya ve Türkiye için çok değerli olduğunu belirten, Onur  Altürk Şöyle devam etti: “Projeksiyonlar, dünyada gıda talebine dayalı üretim artışının 2050 yılına kadar yüzde 65’e ulaşması, tarımsal üretimin ise en az iki kat artması gerektiğini gösteriyor. Öte yandan hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde çiftçinin ortalama yaşının 60 olduğunu görüyoruz. Tarımda sürdürülebilirliğe ve gençlerin bu alanda istihdamına artık her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Tüm bunların ışığında gençleri tarıma yakınlaştırmak ve eğitime erişimlerini kolaylaştırmak. Sürdürülebilir Tarım ve Etkileyici Girişimcilik Ücretsiz online eğitim programı hazırladık. “Bu eğitim sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen üniversite öğrencileri ve paydaşlarımız olan çiftçilerimizin aileleri, yenilenebilir tarımdan gıda israfına, döngüsel ekonomiden sürdürülebilir yaşam uygulamalarına kadar pek çok konuda bilgilerini artırabiliyor ve farkındalıklarını artırabiliyorlar.”

“Tarımda gençlere artık her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.”

Anadolu Efes Kümelenmesi Kurumsal İrtibat ve İşler Müdürü (CCAO) Selda Susal SaatçiO paylaştı:   “OECD Tarım Şubesi Raporuna göre 2020 yılında dünya işgücünün %26,9’u; Avrupalı ​​işgücünün %29,6’sı; Türkiye’de istihdamın %17,8’i tarımda gerçekleşmektedir. İnceleme dönemlerine göre tarımsal istihdamın tüm dünyada azalma eğiliminde olduğu görülmektedir. Türkiye’de bu oranın 2022 yılında yüzde 15,8’e düşeceği belirtiliyor. Türkiye Bankalar Birliği Tarım Sektörü Raporu’nda 45 yaş altı tarım istihdamının 2022 yılında yüzde 23 oranında azalacağı belirtiliyor. Bu noktada şunu vurguluyoruz: Gençlerimizin sürdürülebilir tarım konusunda bilgilendirilmesinin değeri. Yeni eğitim programımızla bu farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlik Akademisi Lideri Semra Sevinç , “Belirsizliklerle ve çoklu krizlerle dolu günümüz dünyasında, iklim krizinin yol açtığı gıda kriziyle baş etmek, gezegenin ve canlılığın devamı için en temel konulardan biridir. Sürdürülebilir Tarım ve Etki Girişimciliği eğitim programı akademisyenlerimiz ve uzman eğitmenlerimiz tarafından hazırlandı. 4 modülden oluşan programda izleyiciye sürdürülebilirlik, iklim krizi, gıda krizi, sürdürülebilir tarım yöntemleri ve bunların önemi ve girişimciliğin etkisi konularında bilgi verilmesi amaçlanıyor. Daha iyi bir gelecek için tüm paydaşların harekete geçirilmesi ve güçlü işbirliklerine imza atılması çok önemli. Böyle bir alanda Anadolu Efes ile birlikte adım atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu