Yaşam

Aktör Ian McKellen en kötü oyunculuk deneyimini anlatıyor: ‘Her şey daha da kötüye gitti’

Daha önce “Yüzüklerin Efendisi” ve “X-Men” gibi yapımlarda rol alan oyuncu Ian McKellen, yönetmen Michael Mann’ın 1983 yapımı filmi “The Keep”in en kötü oyunculuk deneyimi olduğunu açıkladı.

II. 2. Dünya Savaşı sırasında Romanya’daki Nazi askerlerinin istemeden kötü niyetli bir doğaüstü gücü uyandırmasını konu alan film, gösterime girdikten sonra olumsuz eleştirilere maruz kaldı.

IndieWire’ın haberine göre; Setteki deneyimlerini anlatan McKellen, “Mann bana bir Rumen’i oynayacağımı söyledi. Bu yüzden Romanya’ya gittim ve aksanı orada öğrendim. Çekimlerin ilk gününde (Mann) benden Chicagolu bir kadınla konuşmamı istedi. Aksan. Bunu yapamadım ve sonra her şey daha da kötüye gitti.” sözlerini kullandı.

‘İYİ BİR YÖNETMEN DÜRÜST OLMALIDIR’

İyi bir yönetmenin nasıl olması gerektiğini anlatan McKellen, “İyi bir yönetmen dürüst olmalı. Bana ‘Bak, senin yaptığın şu anda olmuyor’ dedi. Ama Ian, o anda sen karakterdin. oturmamaya karar verdim.’ “Eğer o anı hatırlarsam, o anın nasıl hissettirdiğini ve vücudumun pozisyonunu hatırlarsam, bunu kendi avantajıma kullanabilirim. Daha sonra DNA’ma yayılmaya başlıyor” dedi.

Hiç oyunculuk eğitimi almadığını belirten McKellen, “Keşke benim de kusursuz bir hazırlanma yöntemim olsaydı. Benim için her film ya da oyun farklıdır. Her seferinde aynı hatayı yapma korkusuyla başlıyorum.”

‘FİLM HİÇBİR ZAMAN POTANSİYELİNE ULAŞMADI’

Filmin yönetmeni Mann, 2014 yılında “The Keep”in potansiyeline hiçbir zaman ulaşamadığını ve sinemanın yeniden ele almak istediği projelerden biri olduğunu söylemişti.

Filmin çekim ve yapım aşamasındaki eksiklikleri anlatan Mann, “Senaryo tam olarak hazır değildi. Yapım finansmanından dolayı da takvimde sorunlar vardı. Üstüne üstlük Wally adında mükemmel bir ekip vardı. ‘2001’ ve ‘The Shape of Things to Come’ gibi yapımların görsel efektlerini yapan Veevers. “Üretim aşamasında adam öldü. Bu yüzden (The Keep) benim için hiçbir zaman tamamen bitmedi” dedi. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu