Balinalar Memeli Olmalarına Rağmen Yavrularını Suyun Altında Nasıl Emziriyorlar?
Ancak bu durum, balinaların hayatta kalma mücadelesindeki muazzam uyumlarından sadece birisi.
Memeli olmalarına rağmen yavrularını nasıl emzirdiğini hiç göremediğimiz balinalar, bunu nasıl gerçekleştiriyorlar?
Okyanusların devleti balinalar, elbette yavrularını besliyorlar.
Ancak bu bizim bildiğimiz yöntemden biraz farklı. Bir balina yavrusunu emzirirken, karada yaşayan memeli hayvanlardan farklı olarak su altında bunu gerçekleştiriyor. Peki su altında bu durum nasıl gerçekleşebiliyor?
Bir balina yavrusu, doğduktan sonra doğal içgüdüleri ona annesinin sütünü bulmasında rehberlik ediyor. Anne balinanın meme yarıkları adı verilen özel bölgeleri, yavru için süt sağlıyor.
Yavru acıktığında, annesi suyun yüzeyine yakın yüzer.
Bu, yavrunun beslenmesi için suyun yüzeyinde nefes alabilmesini sağlarken anne balina ile yavru arasında emzirme sürecini de kolaylaştırır.
Tabii ki balinaların yavrularını emzirme yöntemi diğer memelilerden farklı. Bir köpek veya kedi yavruları annenin meme uçlarını emerek süt alırken, anne balina, özel kaslarını kullanarak sütü doğrudan yavrunun ağzına iter.
İşte bu da yavrunun su altında beslenmesini mümkün kılar.
Bir balina yavrusu, dilini, annesinin süt bezine veya meme ucuna uyan tüp benzeri bir şekle kıvırabilir. Bu sayede yavru, sütü alırken ağzına su girmesini de engellemiş olur.
Bu muhteşem deniz memelileri, yavrularını normal bir emzirme yöntemi dışında harika bir doğal oluşumla bu şekilde doyurmuş oluyor.
İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:
altinovahaber.com.tr